Codul bunelor maniere când încărcăm

Acasa- Codul bunelor maniere când încărcăm

Discutând cu proprietarii de mașini electrice ne-am dat seama că există un cod al bunelor maniere când încărcăm. Subiectul este unul extrem de util și ne poate face o experiență mult mai plăcută atunci când ne încărcăm vehiculul electric. Un articol sumarizează foarte bine situațiile întâlnite la stația de încărcare și cum să ne comportăm.

1. Loc încărcare mașina electrică

Nu este niciodată acceptabil ca locul de încărcare să fie ocupat pentru a parca. Aceasta este o regulă fermă, indiferent de cât de aglomerată este o parcare și oricât de rar este folosită stația de încărcare. Poate că în trecut a fost loc de parcare, acum este doar de încărcare.

2. Fără mesaje urâte

Șoferii de mașini electrice nu ar trebui să lase niciodată mesaje urâte.

Dacă punctul de încărcare pe care doriți să-l folosiți este ICEd – termenul care se referă la un punct de încărcare ocupat de o mașină cu motor cu combustie internă -, atunci ar trebui să lăsați un mesaj pe parbriz pentru a explica situația. Nota poate fi fermă, dar ar trebui să fie exprimată într-un limbaj politicos – într-un gest de bună-voie, care speră să-l convingă să nu facă din nou greșeala.

3. Încărcați numai când este necesar

Nu încărcați dacă nu aveți nevoie. Lăsați locul liber pentru un alt șofer EV care ar putea avea nevoie de încărcare pentru a-și finaliza în siguranță călătoriile zilnice.

4. Folosiți standardul de conectare corect

Încărcați folosind standardul de conectare corect dimensionat ca și putere pentru mașina ta. Sunt mașini care pot să încarce doar lent și mașini care pot să încarce rapid pe același standard de conectare de la stațiile rapide.

5. Când încărcați dați check-in în aplicația PlugShare

Aplicația PlugShare vă permite să vedeți ce stații de încărcare sunt în zonă, cât și dacă sunt libere sau ocupate. Multi șoferi se bazează pe această aplicație pentru a ști unde să se ducă să încarce mașina, unii fiind doar în tranzit. Cel mai simplu mod prin a va anunța prezența la stație este să dați un check-in în aplicație. Se știe astfel că stația merge, că este ocupată, și bazat pe modelul mașinii cam cât va dura sesiunea de încărcare.

6. Încărcați și porniți mai departe

Ocupați numai un loc de încărcare în timp ce mașina dvs. se încarcă. De îndată ce sesiunea de încărcare este finalizată – fie când bateria este completă, fie când aveți un interval adecvat pentru a ajunge confortabil la destinație – fiți pregătit să vă deconectați și să vă mutați mașina cât mai curând posibil, făcând loc unui alt vehicul electric care dorește să încarce. (Multe rețele de încărcare și aplicații pot fi setate să vă anunțe prin e-mail sau text, după încheierea sesiunii de încărcare.)

7. Este OK să rugați să vă conecteze

Dacă un loc de încărcare de care aveți nevoie este folosit și puteți parca lângă o mașină care se încarcă în prezent, este OK să lăsați o notă în care să rugați să vă conecteze mașina după încheierea sesiunii lui. Dacă ați primit o astfel de notă, onorați cererea. Dacă sesiunea de încărcare necesită o taxă, în mod evident nu sunteți obligat să activați sesiunea de încărcare (și să suportați o taxă) – deși probabil că acel gest va fi returnat într-o zi. La fel ca în orice notă rămasă pe parbriz, este recomandat să includeți numele și numărul de telefon mobil pentru a putea fi contactat.

8. Nu deconectați vehiculele plug-in hibrid …

Un proprietar de mașină electrică pură (BEV), precum un BMW i3, NU are dreptul să deconecteze un hibrid plug-in, cum ar fi un Mitsubishi Outlander (PHEV) – doar pentru că mașina respectivă are un motor cu combustie internă de rezervă.

9. … Cu excepția când vehiculul hibrid este încărcat

Aplicația PlugShare are o funcție de notificare, astfel încât șoferii să se poată contacta între ei înainte de deconectare. Șoferii ar trebui să încerce să ia contact înainte de a se deconecta.

Excepția de la Regula nr. 8 și aplicabilă, de fapt, oricărei alte mașini aflată la încărcare – spune că este bine ca un proprietar de auto să deconecteze o altă mașină, doar dacă prima mașină a terminat clar încărcarea și nu îl poate contacta telefonic pe primul șofer. În acest caz, șoferul care face deconectare ar trebui să lase o notă care să explice de ce a deconectat. Nota trebuie să fie plină de recunoștință și să includă numărul de telefon.

10. Siguranța întâi

Practicați încărcarea în siguranță. Acest lucru înseamnă gestionare corectă a cablului. Înfășurați bine cordonul pe suportul său și trageți-l astfel încât oamenii să nu se împiedice în lungime în exces sau să conducă peste el.

11. Gunoiul se aruncă la coș

Ne place ca atunci când încărcăm sa găsim curat la stație. Unele parcări au coșuri de gunoi lângă stație, altele la 10 metri distanță și altele nu au. Acest lucru nu reprezintă o scuză pentru a arunca gunoiul pe jos lângă stație. Putem să ne ținem gunoiul în continuare în mașină și când ajungem la un coș de gunoi să aruncăm.

„Codul bunelor maniere când încărcăm” se poate descărca pentru tipărire.

Resurse pentru cei care doresc să aprofundeze subiectul:

Grupuri de Facebook: