Sesizare Poluare

Acasa- Sesizare Poluare

De peste 6 luni, in zona Bucuresti-Ilfov, aerul a devenit toxic si greu de respirat. Cu precadere noaptea, se inregistreaza in mod repetat valori exagerate ce atesta gradul ridicat de poluare a aerului chiar si in prezentul context, in care masurile luate de autoritati au redus traficul.

Cu toate ca societatea civila a depus eforturi semnificative si a investit sume considerabile in retele independente de monitorizare, sursa sau sursele majore ale acestei poluari nu au fost identificate. Traficul este in prezent scazut, sistemele de incalzire au fost majoritatea oprite, poluarile accidentale de tipul celei inregistrate astazi, 08.04.2020, nu reprezinta sursa continua a degradarii calitatii aerului.

Desi poluarea este extrem de periculoasa ucigand mii de persoane in fiecare an (Surse: Sursa , Sursa), in contextul actual al pandemiei de Covid-19 pericolul este cu atat mai mare cu cat nu doar ca zadarniceste eforturile de combatere a acestei infectii, ci creste rata mortalitatii in zonele cu poluare crescuta. (Surse:Harvard si Sursa, Link between air pollution and coronavirus mortality in Italy could be possible , Experții avertizează că poluarea din aer poate crește rata mortalității Covid19 ).

Va rugam sa ne sprijiniti in demersul de a instiinta autoritatile despre aceasta situatie recurenta, chiar daca am facut-o in repetate randuri. Trimitand si dumneavoastra o sesizare, putem pune presiune pe instituriile statului roman sa isi faca datoria. Mai jos sunt pasii simpli prin care va puteti implica:

A. Folositi link-ul de mai jos (Textul Sesizarii) si NU UITATI sa editati datele personale din mesajul din email. Multumim!

SAU

B1. Deschideti un email nou si introduceti (copy-paste) aceste adrese de email la destinatar:

igpr@politiaromana.ro

dsu@mai.gov.ro

office@apmbuc.anpm.ro

cmbuc@gnm.ro

gardamediu@gnm.ro

contact@isubif.ro

Petitii@mediu.ro

Relatii.public@mmediu.ro

office@apmbuc.anpm.ro

cabinet.ministru@mmediu.ro

Poluare@gnm.ro

Relatii.publice@ms.ro

dpo@presidency.ro

Relatiipublice@pmb.ro

Costel.alexe@cdep.ro

B2. La subiect scrieti: “Sesizare poluare in contextul pandemiei Covid-19”

B3. Descarcati documentul cu textul de mai jos al sesizarii (link ‘Text Sesizare), editati si modificati, daca si unde considerati ca este necesar. La final copiati textul editat si il introduceti-l in “corpul” mesajului (Email Body).

Text Sesizare