Noutati

Acasa- Noutati- ElectricUp – programul de finantare pentru IMM-uri si domeniul HORECA

ElectricUp – programul de finantare pentru IMM-uri si domeniul HORECA

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a lansat programul de finantare ElectricUp, destinat microintreprinderilor si firmelor mici si mijlocii (IMM), care activeaza in diverse domenii, cat si hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor si altor companii din sectorul HoReCa. Procedurile de inscriere, conditiile de eligibilitate si alte informatii sunt disponibile in Ghidul de finantare, la realizarea caruia a participat si Aero. Iata ce trebuie sa stii pentru a obtine fonduri nerambursabile de pana la 100 000 de Euro.

Ce esteElectricUp”?

Programul ElectricUp finanteaza IMM-urile si operatorii economici din domeniul HoReCa pentru a instala sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere cuprinsa intre 27 kWp si 100 kWp, care utilizeaza surse regenerabile, nepoluante de energie, precum si minim o statie de reincarcare de cel putin 22 kW pentru vehiculele electrice si electrice hibrid plug-in, cu minim doua puncte de incarcare.

Programul vizeaza imbunatatirea calitatii aerului prin micsorarea emisiilor de gaze cu efect de sera, dar si cresterea gradului de utilizarea a surselor regenerabile de energie si cresterea eficientei energetice.

Criterii de eligibilitate a solicitantilor

 • » IMM-uri din orice domeniu de activitate, cu exceptia celor din domeniul prelucrarii si comercializarii produselor agricole, pescuit, acvacultura si productiei primare de produse agricole.
 • » Operatori economici din domeniul HoReCa (SRL, SA, II, PFA, IF) cu cod CAEN: 5510, 5520, 5530, 5590, 5610, 5621, 5629, 5630, 9329.
 • » Sa nu aiba datorii restante la bugetul local, taxe si impozite.
 • » Sunt infiintate inainte de 01.01.2020.
 • » Au consum lunar de energie electrica de minimum 30.000.
 • » Au drept real de proprietate asupra imobilului inscris in proiect.

Care sunt cheltuielile eligibile

 • » cheltuielile pentru achizitia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalata cuprinsa intre 27 kWp si 100 kWp;
 • » cheltuielile privind achizitia a minim unei statii de reincarcare de cel putin 22 kW, pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, cu cel putin doua puncte de incarcare;
 • » cheltuielile privind proiectarea, obtinerea avizelor necesare, montarea si punerea in functiune a sistemului de panouri fotovoltaice si a statiile de reincarcare;
 • » cheltuielile pentru consultanta si managementul proiectului;
 • » cheltuielile efectuate pentru realizarea si instalarea panoului de informare, cat si a unui sistem de avertizare/semnalare pentru statia de reincarcare;
 • » 30% din cheltuielile privind achizitia acumulatorilor de stocare;
 • » TVA, daca aceasta este nedeductibila.

Se considera cheltuieli eligibile, doar cele efectuate dupa semnarea contractului de finantare, exceptie facand doar cheltuielile privind proiectarea, consultanta si managementul proiectului, contractate cu maxim 30 de zile inainte de inscrierea in program si dovedite prin actele aferente.

MEEMA a lansat etapa de preinscriere in programul de finantare ElectricUp, prin accesarea platformei digitale https://granturi.imm.gov.ro.

Cei care doresc, isi pot crea un cont pentru a fi pregatiti pentru etapa oficiala de inscriere.

Sesiunea de inscriere a participantilor va dura 2 luni, fiind urmata de sesiunea de depunere a proiectelor, care va fi in desfasurare pentru o perioada de minim 2 luni.

Inscrie-te usor in ElectricUp

Obtinerea fondurilor nerambursabile pentru afacerea ta este o oportunitate de lansare si dezvoltare, pe care nu ti-ai dori sa o pierzi, oricare ar fi motivele. Pentru a accelera implementarea proiectului, poti apela la echipa Aero – prima asociatie pentru electromobilitate din Romania, care colaboreaza cu numerosi experti in accesarea de fonduri nerambursabile si cunoaste tot ceea ce este nevoie pentru a implementa acest program!

Aero te va ajuta evaluarea sanselor reale pe care societatea ta le are si in parcurgerea procesului de implementare a planului de afaceri.

Prin colaborarea cu echipa Aero procesul de accesare a fondurilor nerambursabile va fi mult mai facil, iar astfel te vei putea bucura de ascensiunea rapida a afacerii tale. Intra pe Calculator punctaj ElectricUP, completeaza informatiile si echipa Aero te va ajuta cu obtinerea finantarii si implementarea intregului proiect.